Žulji na stopalu

Žulji na stopalih so posledica nošenja neprimerne obutve, njihovem nastanku so še posebej nagnjeni ljudje s ploskimi stopali. Žulji ali keratodermie so bolezni povzročane zaradi odebelitve poroženele plasti epiderma. Najpogosteji so na malem prstu, sklepih in v prostoru med prsti.

Če pritisk čevlja traja daljše, žulj je globji. Žulj je podoben klinu, katerega vrh je obrnjen proti notranjosti kože, on neprekinjeno pritiska živce prsta in provzroča bolečine. Žulji se lahko pojavijo tudi na podplatih in petah. Ti so veliko večji kot oni na prstih in zaradi njih je težko hoditi. Ozki čevlji s koničastimi vrhovi in visokimi petami, posebej ženski, uplivajo na nepravilnosti sklepov in tudi celotnega stopala. Pritisk na notranji strani stopala v področju sklepa palca povzroča vnetje ene sluzne vrečke i izziva močne bolečine. Na to se vežejo spremembe v sklepu palca ki se krivi i na njemu raste bula. Mehur prek nastale bule se lahko tudi zagnoji.

Da bi pozdravili žulje, najprej je treba odstraniti vzrok njihovega nastanka, to je pa ozka in neudobna obutev. Žulj nastane, ko se prsti drgnejo en o drugega ali če je koža pritisnjena med vašim čevljem in kosti vašega stopala. Žulji so lahko trdi ali mehki i če so boleči obstajajo opcije za lajšanje neprijetnosti ki jih provzročajo.

zdravljenje žulja

Omenjeno klinično skupino (ki je številna) predstavljajo tako imenovane pridobljene deformacije, kot so ploska stopala, spuščena stopala, znižani svodi, različne deformacije stopala in drugi. Nastajajo med življenjem kot posledica genetske predispozicije, večje teže, hormonskega disbalansa, prekomerne obremenitve stopal – zaradi stojanja (frizerji, prodajalke, zobozdravniki, kirurgi, itd) ali hoje (pismonoše, terenski delavci, rekreativno sprehajanje), ali kombinacije več naštetih dejavnikov.

Žulj na stopalu je en izmed najpogostejših večletnih problemov, kateri Staroplaninski losjon zelo uspešno odstranjuje. Na splošno, 90% ljudi, ki nas kontaktirajo za pomoč, probleme z žulji na stopalu imaju dlje kot 15 let.

Terapija s Staroplaninskim losjonom za odstranjevanje večletnih žuljev na stopalu je zelo uspešna in se izvaja na naslednji način:

  • Prizadeto območje umiti z mlačno vodo in nevtralnim milom.
  • Pripravek je treba nanašati neposredno iz plastenke ali z palčko za ušesa z vato na koncu na prizadeto tkivo in 0,5-1 cm. okoli njega v tanki plasti. Pripravek vsebuje organsko topilo, ki hitro izhlapeva, in je po nanašanju prve plasti treba počakati 7 do 8 minut da se balzam posuši na prizadetem mestu, nato pa lahko nadaljujete z aktivnostmi.
  • 12 ur po nanašanju prve plasti, namazati naslednjo tanko plast balzama. Tako plast nad plast. Spet je treba počakati 7 do 8 minut da se balzam posuši na prizadetem mestu in potem lahko nadaljujete z aktivnostmi. Postopek je treba ponovljati dokler na prizadetem mestu ne bo 7 do 8 tankih plasti ena nad drugo (2-krat na dan, najbolje pred spanjem in zjutraj).
  • Med tem časom prizadeto mesto lahko namočimo z vodo, ampak se ne sme drgniti (s ščetko, gobo, itd).
  • Losjon pustiti 10 dni, da bi zdravilne snovi iz losjona opravile svoje delo. V tem času bodite pozorni na prste, ne potrebujete obližev, povojev in podobno. Ne dotikati z rokami in ne odstranjevati.
  • 11. dne po mazanju žulja z zadnjio plastjo, zvečer pred spanjem dajte nogo v vročo vodo jo držite tako okoli 15 minut. Ko je koža na stopalu mehka noge obrišite z brisačo in plasti z žuljem povlecite na stran. To vas ne bo bolelo.
  • Če po odstranjevanju zbolelega tkiva v centru bolečega mesta ostane bela pika premera 3 do 5 mm., naredite pavzo 1 do 2 dni in ponovite postopek. Namažite še 4 tanke plasti eno čez drugo, enkrat na dan, in pustite balzam da deluje 10 delovnih. Korenina bo prišla ven in jo boste odstranili s prsti. Razlog temu je dolg proces, tj korenina je pregloboko, da bi se odstranila z eno terapijo.
  • Bodite vztrajni in mi vam zagotavljamo pozdravitev.

Več o izdelku si lahko ogledate tukaj!.