Rozacea Staroplaninsko mazilo

Rozacea je izraz, kateri označuje problem zardevanja kože na obrazu. To so dobesedno pojavi rdečice, katero spremljajo pojavi kot so: razširjene kapilare na obrazu, droben osip po obrazu in gnojni mehurčki. Rdečica se pogosto pojavlja simetrično po koži obraza, čela, nosu in bradi, v redkih primerih zajame tudi druge dele kože. Neke raziskave kažejo, da je rozacea pravzaprav kronično vnetje lojnic žlez ter posledično zahteva resen pristop tretmajev in zdravljenja. Rozacea je zdravstveni problem in največkrat iz estetskih razlogov. Mnogo oseb nikoli niso niti slišali za to vrsto bolezni in da so njihovi rdeči obrazi preprosto posledica staranja. V kolikor se Rozacea pravočasno pravilno ne zdravi, kapilare na obrazu ostanejo trajno razširjene. Na splošno velja, da simptomi rozacea večinoma nastajajo zaradi kombinacije okoljskih in dednih dejavnikov.

Kdo ima predispozicije za Rozaceo?

Rosacea na obrazu najbolj prisotna pri ljudeh svetle polti kot tudi pri ljudeh, ki trpijo zaradi migrene. To je prisotna oba spola enako, čeprav pri ženskah v menopavzi je pogosta. Statistike so pokazale, da je rosacea bolezen pogosto spremljajo zaprtje (zapora), zmanjša izločanje želodčne kisline in poškodbe jeter. Večina ljudi s to boleznijo, so več kot 40 let, pa se pojavi pri mlajših. Poleg alkohola, najpogostejši sprožilci za rdečico na obrazu so čokolada, močan čaj, kava in toplo hrano ... Mnogo študij korelaciji stres in raozaceu. Še posebej, ker so obrambni mehanizmi organizma pod stresom, ne more učinkovito delovati, odpira vrata do različnih okužb, vključno rozacei.S drugi strani pa je bilo ugotovljeno, da ima dodajanje vitaminov in mineralov prehrani nima pomembnega vpliva na te stanje.Dugo raziskovali učinek cinka, ali Rezultati študije niso potrdile pozitiven učinek, medtem ko je uporaba teh dodatkov ne priporočamo.

Kakšna je preventiva in kaj storiti, da se prepreči Rozacea?

Rozacea Staroplaninsko mazilo

Bodite pozorni na vaše navade in ko rečemo, da pomeni zmerno uživanje alkohola! Se ne sme uporabljati ali porabi sredstev za nego in čiščenje kože z alkoholom, da se prepreči izpostavljenost soncu in da bi se izognili nenadne temperaturne spremembe.

Tretman in zdavljenje Rozace

Nezaželeni blush bo lažje reševati, če vključijo v vaši prehrani bolj mastne ribe, sveže sezonske solate in osvežujoč in vsekakor sveže kumare, ki pomirjajo rdečico. Pomoč in polnozrnate žitarice, zelena listnata zelenjava, jajca, zaradi vitamina E in lecitina in oreški in fižol, da. stročnice, ki vsebujejo sojo.

Pred in po mesečnem Staroplaninskim mazilom

Rozacea Staroplaninsko mazilo

Več o tretmaju lahko preberete tukaj!