Akne Staroplaninsko mazilo

Koža je največji organ pri ljudeh in ima veliko število zelo pomembnih funkcij. Eden od ključnih je, da deluje kot prva obrambna linija za različne travme, ureznine ali poškodbe, za preprečevanje vdorov različnih bakterij, virusov, parazitov in glivic Telesno temperaturo telesa do neke mere ureja naša koža, ker krvne žile in drobne krvne žile (kapilare) v koži odzivajo na širitev ali krčenje , ker naše telo nujno potrebuje kot odgovor za povečanje ali zmanjševanje temperature.

Človeška koža ohranja tekočino in omogoča trajnost ravnovesja tekočin v našem telesu. Živčni konči v koži omogočajo občutek dotika s pošiljanjem sporočil v naš živčni sistem, tj. možgane

Vsak enkrat v življenju se imamo priložnost srečati z aknami, mozolji in turi. Je trdovratno in nadležno. Čeprav se običajno pojavijo v puberteti, celo starejše ne prizanes ta neprijeten pojav.Najpogosteje se pojavijo na obrazu, vendar, žal, to ni pravilo, in jih je mogoče pogosto videti na bradi, čelu, vratu, ramenih ali na trebuhu, hrbtu in zadnjici

Kdo ima nagnjenost k aknam in razjed?

Klinične študije so pokazale, da akne in razjede običajno pojavi pri ljudeh, ki imajo mastno kožo, ki je vzrok za nekatere hormonskih sprememb. Te hormonske spremembe so navadno v adolescenci, tj puberteta. Tudi stres in nervoza sta zelo velika sprožilci za akne in razjede. Potem, nezdravo, mastna in nepravilna prehrana sta tudi pomembna dejavnika. Povečana produkcija moških hormonov lahko prispeva k daljši obstoj problema, kot tudi genetskih faktorjev.

Po drugi strani, razjeda je poskus telesa za boj proti off okužbe.Okužba je ponavadi posledica bakterije Staphylococcus. Razjede lahko hitro narašča, medtem ko je bel ali rumenkast gnoj zbira pod kožo. Ponavadi se oblikuje vrh ali "glava" razjedo, ki bo nato eksplodira, puščanje in zdraviti. Razjede se običajno ustvari v vratu, prsih, obraza, nog in zadnjice.Dobra stran razjed je, da je telo edina sposobna obvladovati okužbo. Obstajajo razjede, ki nastanejo kot posledica globlje okužbe. To so podkožni abscesi. Subkutana abscesov se pogosto pojavljajo na zadnji strani vratu in pod lasišča. Prav tako se pojavljajo pri ženskah, pri moških. Nikoli ne pritiskajte na razjede, ki me ne izčrpa. Večina razjede se razpoči. Lahko pospeši ta proces, tako da lahko dajo tople, vlažne obkladke ali potapljajte del telesa v toplo vodo za 20 minut, tri ali štirikrat na dan. Ko ognojek zmehča, previdno postrgajte konico.

Pred in po mesečnem Staroplaninskim mazilom

Staroplaninsko mazilo

Kakšna je preventiva in kaj storiti, da bi preprečili nastanek aken in razjed?

Bodite pozorni na prehrano na način, ki bo zmanjšal vnos maščobnih in začinjene hrane, sladkorja in različnih sladic. Namesto tega znatno poveča vnos svežega sadja in zelenjave, pijte veliko vode (min. 2 lit. dnevno) in sadje (nesladkani) sok. Akne lahko pride, ko telo ostaja kopičijo nezdravo hrano, da naše telo ne more obdelati teh toksinov nabirati, ki pa se pojavljajo na površini kože.

Osnovno pravilo pri preprečevanju nastanka in varstvo akne je redno, temeljito čiščenje kože, dva-do trikrat na dan. Kadarkoli lahko, dal toplo mokro brisačo na obrazu in jih voditi petnajst minut, da se odprejo pore in koža lahko diha normalno in nobenega primera ne zavil ogrce in mozolje. Izogibajte se mil, ki se sušijo kožo, namesto, zjutraj in zvečer, sperite obraz s toplo fiziološko raztopino, ki odstrani maščobo ne izsuši kožo.

Dobra higiena lahko bistveno zmanjša možnost razjed. Po vadbe, kopanje ali plavanje obvezno temeljito osušite kožo. Bakterije, ki povzročajo razjede razmnožujejo v vroči in prepotenih okolje. Redno operite vse svoje obleke. Ne spreminjajo obleke z nikomer. Prav tako ne pozabite med vadbo, ki ne prispejo golo kožo, v stiku z opremo.

Zdravljenje uporabnik

Akne in turi Staroplaninsko mazilo

Obstajajo različni tretmaji in rste zdravljenje aken in razjede. Peroralni antibiotiki so bili uporabljeni za let, za preprečevanje okužb, ki vodijo na brazgotine na obrazu. Losjoni, kreme ali geli pomaga preprečiti okužbe z raztopljenimi mastnih čepi v mešičku in tako pospeši proces zdravljenja. Nekatera zdravila proti aknam ni priporočljivo v nosečnosti, zato je pomembno, da se o tem vprašanju razpravljajo v času seznanitvi.

Staroplaninsko mazilo za ekcem in luskavico je eden najučinkovitejših zdravljenj, ki se izvajajo v zdravljenju aken in razjede. Balzam je, med drugim, zelo močno in učinkovito ugotavljanje akne in rane. Ihtiol kot glavno aktivno sestavino v sinergiji različnih zelišč in vitaminov, da ima zelo močan vpliv na zorenje akne, mozolji in vre.Zdravljenje se izvaja izključno na obolelih predelov kože enkrat ali dvakrat dnevno. Balzam vtrite tanko plast enkrat pred spanjem nujno posledico nekaj tednih bo zelo vidna.

Več o izdelku si lahko ogledate tukaj!