Zdravljenje kurjega očesa

Kurja očesa problem sodobnega človeka, kurja očesa odstranitev.

Obuli ste škornje, ker je zima že pokazala zobe in se šele takrat zavedali, koliko ste zapustili svoje stopala. Trpite, in na vsak način probate ignorirati bolečine ki jih čutite in ki so jih provzročila ta grda kurja očesa po vseh prstih. Zdaj je tudi vama jasno kaj pomeni, če boli kot "v oči"!

Veste, da ste krivi sami, ker nekatere stvari delate z levo roko, obisk pedikiru pa prelagate, ker vedno morate opraviti pomembnejše stvari. Med drugim so tudi kurja očesa značilnosti neprivlačnih nog.

Zaradi nelagodja, ki ga povzročajo kurja očesa se pogosto zgodi, da si ne morete najti primerno obutev. Vendar, pa ni vse tako črno, ker rešitev za kurja očesa lahko dobite pri nas. Če svojim stopalom podarite samo malo pozornosti in dovolj nege, hoja in vse oblike gibanja vam bodo veliko udobnejša in manj boleča.

losjon za kurja očesa

Kurja očesa spadajo v podvrsto humanega papiloma virusa (HPV), ki se pri ljudeh pojavlja v več kot 80 oblikih. Virus v sebi nosi več kot 75 % prebivalstva sveta. Vsako kurje očeso ima trdi center, ki je obrnjen navzdol, v tkivo pod njim. Če ga pritisnete, trdi vršiček pritiska živce pod kožo in povzroča bolečino. Tao obliko kurjega očesa imenujemo trdi kalus. Mehka kurja očesa, ki se v glavnem pojavljajo med prsti običajno zmehča znoj, na podplatu so pa običajno majhna-velikosti zrna riža. Visoke pete, nenaravni materiali iz katerih je izdelana obutev in moderen dizajn čevljev so eden od glavnih vzrokov za kurje očeso. Prirojene deformacije stopala so tudi eden od vzrokov.

Kaj je kurje očeso in kako nastaja?

Kurje očeso je keratodermia, ki predstavlja omejeno odebelitev kože rumenkaste barve s trdo in zelo občutljivo osrednjo cono. Ta cenralna odebelitev nastaja zaradi hiperkeratoze, ki se razteza kot trn v globini epiderma. Kurje očeso nastaja zaradi pritiska, ki se ponavlja daljše časa, zaradi ozkih čevljev ali zaradi ortopedskih deformacij stopala. Debele in trde spremembe na koži lahko nastanejo kjerkoli na stopalu, kjer je koža izpostavljena nenehnem drgnjenju čevljev. Kurje očeso se najpogosteje pojavlja na peti in na bočnih delih prstov, kjer ozki in neprijetni čevlji najmočnejše pritiskajo kožo. Prizadeto mesto najprej postane rdeče, boleče, včasih se pojavijo tudi žulji. S časom, spremembe postanejo trdejše in debelejše, in so zelo boleče.

Pripomočki, kot je kamen, lahko pomagajo pri odstranjevanju kurjega očesa, redna nega kože pa pomaga preprečiti vrnitev teh sprememb. Stopala morajo svobodno "dihati", stopalom ni prijetno, ko so stisnjena v ozkih modernih čevljih. Oni so morda v trendu, vendaj vprašajte se koliko ceno vaša stopala plačajo za to.

Torej, moj nasvet je, da najprej moramo biti pozorni na obutev, katera ne sme biti ozka, katera mora biti iz naravnih materialov, in katera se po uporabi mora prezračiti. Ni slabo če damo malo sode bikarbone v obutev. Kurja očesa pogosto dobijo ljudi z visokim lokom stopala, ker oni, ko hodijo izpostavljajo prste večjem pritisku zaradi česa se prsti več drgnejo v čevlje. Staroplaninski losjon zelo uspešno rešuje težave, katere povzroča kurje očeso. Balzam ima močen keratolitični učinek, tako da je stopnja ozdravitve kurjega očesa zelo visoka.(95%)

Zdravljenje kurjega očesa

Terapijo Staroplaninskim losjonom za kurja očesa izvedemo takole::

  • Prizadeto mesto umiti z mlačno vodo in nevtralnim milom.
  • Pripravek je treba uporabljati neposredno iz plastenke ali z palčkami za ušesa ki imajo vato na koncu, na kurjem očesu in 0,5-1 cm. okoli njega v tanki plasti.
  • Pripravek vsebuje organsko topilo, ki hitro izhlapeva in je po prvi plasti treba počakati 7 do 8 minut da se balzam posuši na prizadetem mestu, nato pa lahko nadaljujemo z aktivnostmi.
  • 12 ur po uporabi prvega sloja, namazati tanko plast balzama prek že namazane. Tako plast nad plastjo. Spet je treba počakati 7 do 8 minut da se balzam posuši in nadaljevati svoje dejavnosti.
  • Postopek se ponavlja, dokler na kurjem očesu ni 5 do 6 tankih plasti, ena na drugi, (2-krat na dan, najbolje pred spanjem in zjutraj).
  • Med tem časom kurje očeso lahko namočimo z vodo, ampak se ne sme drgniti (s ščetko, gobo, itd)..
  • Balzam pustimo stati 7 dni, da bi zdravilne snovi iz balzama opravile svoje delo. V tem času je treba biti pozoren na kurje očeso, ne potrebujemo pa obliže, povoje in podobno. Ne dotikajte z rokami in ne odstranjujte.
  • 8. dneva po mazanju kurjega očesa z zdanjo plastjo, zvečer pred spanjem dati nogo 15 minut v vročo vodo. Ko je koža na stopalu mehka noge obrišite z brisačo in z prsti kurje očeso in plasti rahlo povlecite na stran. To vas ne bo bolelo.
  • Če se na koncu odstranjevanja zbolelega tkiva v sredi kurjega očesa ostane bela pika premera 3 do 5 mm, naredite pavzo 1 do 2 dni in ponovite postopek. Namažite še 3 tanke plasti eno čez drugo, enkrat na dan, in pustite balzam delovati 10 dni. Potem bo koren kurjega očesa prišel ven in ga boste odstranili s prsti. Koren kurjega očesa je bil pregloboko, da bi se odstranil z eno terapijo.

Več o izdelku si lahko ogledate tukaj!.